Vrijheid

… En wie weet ga ik nu ook nog eens echt goed leren koken met al dat lekkers en gezonds dat volgend jaar uit mijn tuin komt …

Tja, als ik zo doorga, dan is al mijn tijd alweer gevuld en mijn vrijheid weg. En dat vond ik nu net zo fijn: geen verplichtingen en de tijd aan mezelf. Als je niet oppast, stop je met werken maar zit je daarna vast aan allerlei vrijwilligerswerk, cursussen, verenigingen en clubjes. Het is verleidelijk om me bij van alles en nog wat aan te sluiten omdat het me aanspreekt. Toch maak ik even pas op de plaats.

Klussen in huis en mantelzorg dienen zich vanzelf wel aan met een huis uit 1970, hoogbejaarde (schoon)ouders en een kat van 20 jaar oud. Maar voor de rest houd ik me voorlopig even aan het criterium ‘krijg ik er energie van?’ Want dát is waar ik nu behoefte aan heb: energie. Na al die jaren werken – sinds mijn 18e, dus 42 jaar nu – is het gewoon klaar. Ik dacht altijd dat ik gewoon door zou gaan met werken omdat ik mijn werk zo leuk vond, maar in de loop van de jaren is toch de energie er meer en meer uitgegaan en nu vind ik het wel mooi geweest. Ik stop ermee en ga lekker doen waar ik wél zin in heb!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *